dissabte, 4 de febrer del 2012

Exemple d'una mala comunicació: les alarmes del temps

Cada cert temps passa el mateix: surt el meteoròleg de torn, les autoritats competents i escampen a bombo i plateret que s'acosta una onada de fred terrible, una nevada apocalíptica o una pluja sense precedents. I és clar, això esbombat per tots els mitjans i coneixent la professió periodística i com ens agrada exagerar les coses provoca una alarma social de primera divisió.


Resultat: avui dissabte a Rupit (el lloc on visc i un poble on la majoria de la gent viu del turisme) sembla que sigui un dia d'entre setmana. He comptat quatre cotxes a l'aparcament i em diuen que en els últims dies tot han set trucades a fondes i restaurants anul·lant reserves per por del fred i la neu. 'Es que diuen que farà molt fred....he sentit per la tele que hi haurà moltes glaçades..." són algunes de les frases que s'han hagut de sentir la majoria d'hostalers de Rupit i de molts pobles turístics de muntanya.

D'acord que s'ha de prevenir i que cal avisar a la gent per després no tenir problemes greus, però home, tot en la seva mesura. De fred a l'hivern en fa sempre i a més se sabia que seria un fred sec i sense neu des de divendres al migdia fins diumenge a la tarda. Siusplau, que més enllà de Barcelona hi ha vida i que són milers les famílies que viuen del turisme. Si en època de crisi no mirem una mica per les coses de casa, estem arreglats!

1 comentari:

  1. estic totalment d'acort,ells no viuen del turisma i fan mal a la gent que si que en viu es vergunyos que el segle 21 pasin aquestes coses,per cuatre volves de neu tanquen les escoles,ting 47 anys cuan yo anaba a escola a l'hivern amb 60 cm de neu sempre hi habia l'escola oberta amb tots els alumnes i profesors,no faltaba ningu.el problema es que la majoria de mestres son de fora del poble i no es volen translledar per comoditat a l'hora de conduir no fos cas....... agafesin un refredad.nomes es la meva opinio.NARCIS PRAT

    ResponElimina